Skorstenstätning- ett sätt att spara pengar

Du som har en kamin eller kakelugn i ditt hem kan både få uppleva den gemytliga känslan av en sprakande eld under kalla vintern, få en behaglig värme i ditt hem och dessutom spara in betydligt på andra värmekostnader. Särskilt när elpriserna är höga så är det en kostnadseffektiv värmekälla. Det som också är en nästan ännu viktigare effekt är att skorstenstätning ökar brandskyddet.

Har du en otät spis eller skorsten förlorar du både värme och pengar. Genom att anlita hjälp med att utföra skorstenstätning och isolering, kan du upptäcka en betydande skillnad genom ett varmare hem och sänkta vedkostnader. Vid skorstenstätning kan man använda tekniker som är sofistikerade, och det innebär att man slipper göra ett stambyte. En sådan teknik är relining, där man tätar skorstensrören inifrån. Man tätar med ett kompositmaterial som är både kostnadseffektivt och effektivt tätar. På http://www.skorstensknuten.se/v%C3%A5ra-tj%C3%A4nster/kakelugnsreparation-t%C3%A4ta-kakelugn kan man läsa mer om olika tekniker att täta skorstenen på.

Du som fortfarande tvekar, kanske blir övertygad när du får höra att man kan använda rotavdraget för att få hjälp att finansiera tätningen av sin eldstad eller skorsten. Med rotavdrag kan man sänka renoveringskostnaden med som mest 50%. Genom att täta skorstenen kan man med en relativt liten investering både sänka värmekostnader och göra sitt hem säkrare och varmare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *